Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині викрито “газові” махінації майже на 6 млн гривень

Нещодавно, Одеський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію фіскального органу області та підтвердив херсонському бізнесмену донарахованих податків та штрафних санкцій майже на 6 млн. гривень.

А виглядало все так…

Спеціалістами управління аудиту Головного управління ДФС у Херсонській області, на виконання ухвали слідчого судді в рамках кримінального провадження, було проведено документальну позапланову виїзну перевірку підприємства “А” щодо здійсненних ним господарських взаємовідносин із фігурантом провадження – підприємством „Б”, пише Південь Інфо з посиланням на головне управління ДФС у Херсонській області.

Встановлено, що вказані особи протягом 2012 – 2013 років створили фіктивну схему по придбанню природного газу, який нібито, використовувався покупцем виключно для власних потреб (виробництва електроенергії). “Задокументовано”  отримання у грудні 2012  року та  січні – лютому 2013 року 11857,522 тис.м.куб. природного газу.

Такі дії спритних бізнесменів призвели до ухилення від сплати грошових зобов’язань на 5,9 млн. гривень.

Суд повністю погодився із доводами фіскалів – апелянтів щодо правомірності їх дій та підтвердив підприємству суму нарахованого грошового зобов’язання, а вимоги позивача – необґрунтованими. Тож підприємству доведеться сплатити  податки та штрафні санкції.

Новини Голої Пристані

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН