Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Привокзальній площі у Херсоні збудують храм

27 квітня у приміщенні Херсонської міської ради відбулось засідання містобудівної ради, на якому розглядали детальний план Привокзальної площі.Саме на цій території вже протягом багатьох років намагається побудувати храм Віри Надії, Любові і Софії УПЦ КП її настоятель отець Ігор. Та через бюрократію та особисті інтереси чиновників процес постійно затягується. Про це на Фейсбуці повідомляє отець Ігор:

 – Все могло бути добре, якби не бажання у деяких архітекторів забрати землю погоджену ще у 2008 році, на якому планується церква і продати її більш вигідному покупцю. З цієї причини дане питання щодо забудови Привокзальної площі, а саме будівництво храму Віри Надії, Любові і Софії затягувалось і затягується на всіх етапах його розгляду. І навіть це засідання змогло відбутися з різними затримками, переносами, незрозумілими доопрацюваннями, поправками які затягнулися аж на 10 місяців!!! А насправді, питання про будівництво храму розглядається уже міською радою – 9 років!!

Слава Богу, що воно відбулось, і непросто відбулось, а члени комісії вельмишановні архітектори проголосували за цей проект (з невеликими поправками) і цим дали можливість розбудовувати церкву святих Віри, Надії, Любові і Софії.

У своєму повідомленні отець Ігор пише про те, що на містобудівній раді біли й такі, хто активно виступав проти будівництва церкви:

На жаль були й такі, які виступили проти будівництва храму, й голосували ПРОТИ. Яким би важким не був цей шлях, але громада храму згуртована, й готова до таких випробувань, адже представників церкви на засіданні було більше, ніж архітекторів які засідали. Частина прихожан розмістилася в кабінеті при відчинених дверях, а інша частина з плакатами і різними гаслами при вході в міську раду, що також мало свій вплив на вирішення питання. Тому радіти рано, адже шлях ще дуже довгий і тернистий доки ми побачимо красиві золоті купола, красиву велику дзвіницю на Привокзальній площі, яка буде закликати всіх на недільне Богослужіння.
Щиро хочемо подякувати Станіславу Путілову, Григорію Ходіну, Михайлу Чемирису, Галині Авраменко, Олександру Степаненко, Людмилі Найдьоновій, Михайлу Жарову і всім членам Містобудівної ради хто підтримав нашу громаду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН