Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На центральній площі Нової Каховки запрацював відновлений фонтан

Разом з довгоочікуваним  відродженням всіма улюбленого Палацу культури поступово відновлюється і вся центральна площа Нової Каховки. Черговим і значимим етапом  відтворення всього архітектурного ансамблю «серця» міста є реконструкція фонтану. 

Минулого тижня у його  басейні була встановлена декоративна чаша. Кошти на  виготовлення були виділені минулого року. Як розповів «НК ONLINE» перший заступник міського голови Леонід Чурсинов, виготовили чашу місцеві майстри. Головною особливістю фонтану є те, що він – копія  автентичного, того, що був спроектований  майстрами архітектурного ансамблю центральної площі. Зроблений за відповідними ескізами та фотографіями, відновлений фонтан  працюватиме на замкненому циклі, до того ж буде обладнаний підсвіткою.  Регулювати світло можна буде в різних режимах, подібно до  на різдвяної гірлянди.

А побачити цю красу і порадіти усі новокаховчани отримали змогу 28 квітня. Радісний момент  супроводжувався  розрізанням стрічки, грою духового оркестру, світлинами на згадку.

Міський голова Володимир Коваленко, звертаючись до присутніх на площі наголосив: “Саме відкриття, можливо й не така значуща подія. Але першорядне значення у цій ситуації має те, що фонтан відновлено за зразком автентичного. Він символізує відроження тих традицій, які закладалися нашими першобудівниками. І ми всі, від найменшого до сивочолого, є причетними до цього. Тож нехай так буде й надалі: вода – струменіє, а з нею все відроджується та оживає у нашому спільному домі під назвою Нова Каховка!”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН