Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Інвестори вкладають кошти в альтернативну енергетику в Новій Каховці

Однією з переваг невеликих і молодих міст можна вважати те, що вони можуть швидко переключити своє господарство на альтернативні види палива. Це за умови, що господар у місті є, а представники жителів – депутати, працюють злагоджено. Саме завдяки такий політиці Нова Каховка добре пережила зиму – без надзвичайних ситуацій у ЖКГ. В об’єктах соціальної інфраструктури (дитсадки, школи, училища та лікарні) температурний режим дотримувався протягом всього опалювального сезону, а житлові будинку давно і успішно опалюються індивідуальними котлами. Два роки тому міська влада взяла курс на перехід від опалення газом до альтернативних видів палива.

«Торік 2 котельні, що подавали тепло до лікарняних корпусів, переобладнані під тверде паливо. Цього року процес завершиться, що дасть змогу відмовитись від використання газу для опалення. Найголовніше, що переобладнання котелень відбувається не за бюджетні гроші, а за рахунок інвестицій. Влада міста знайшла спільну мову з інвесторами, які вклали у проект близько 3 мільйонів гривень, цьогоріч планують витратити на переустаткування 20-25 мільйонів», – повідомив перший заступник Новокаховського міського голови Леонід Чурсинов.

Міська рада затвердила програму з енергоефективності, за якою передбачений капітальний ремонт покрівель та систем теплопостачання закладів освіти та культури. У 2017 році будуть проведені ремонтні роботи у Школі мистецтв та дитячому садку «Соколята». У Маслівській школі, яка входить до складу Новокаховської міської ради, за кошти місцевої громади планують замінити вікна на енергозберігаючі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН