Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Директора миколаївського театру звільнили за “розсадник сепаратизму”

Депутати обласної ради звільнили з посади директора Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Миколу Кравченка, який має проросійські погляди і ще півроку тому програв конкурс, повідомляє Укрінформ.

Цьому передував пікет артистів у театральних костюмах на підтримку Кравченка, які вимагали не чіпати їхнього керівника. На противагу цьому, від депутатів звучало обвинувачення, що  театр слугує «розсадником сепаратизму», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після бурхливого обговорення більшістю голосів Кравченко звільнений з посади директора Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру. На його місце призначений переможець конкурсу Артем Свистун. За обидва рішення проголосували 38 депутатів з 50 присутніх», – сказала голова обласної ради Вікторія Москаленко.

Варто зазначити, що ще у жовтні 2016 року було проведено конкурс на посаду директора цього театру. Його виграв 35-річний співробітник закладу, керівник молодіжного народного аматорського театру «СТУК» Свистун. Він мав змінити на цій посаді Кравченка.

Конкурс супроводжувався скандалом. Напередодні конкурсна комісія віддала перевагу Кравченку. Проте результати голосування були визнані недійсними, бо конкурс було проведено незаконно, попри розпорядження тодішнього в.о. голови ОДА виключити зі складу комісії трьох людей (включаючи її керівника). Адже вони були обрані з порушеннями законодавства.

Тоді це розпорядження керівник області прийняв під тиском громадськості, яку обурило те, що більшість членів конкурсної комісії були наближеними до Кравченка людьми і, як і він, не приховували своїх проросійських поглядів.

Сам же директор театру є депутатом обласної ради від Опозиційного блоку, раніше був членом Партії регіонів. Він заслужений діяч мистецтв Російської Федерації, нагороджений Орденом Дружби за «великий внесок у зміцнення дружби і співпраці між народами Російської Федерації і України». Має масу подяк і нагород за підписом Президента Росії Володимира Путіна.

18 жовтня члени оновленої конкурсної комісії провели повторне засідання і визнали переможцем Свистуна. Попри це, Кравченко досі перебував на посаді, бо питання про його звільнення не виносилося на сесію облради, яка мала затвердити рішення конкурсної комісії.

Наразі Кравченко оспорює її рішення у суді.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН