Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі вперше пройшов Кубок України з бодібілдінгу

Вперше за 12 років Запоріжжю довірили приймати Кубок України з бодібілдингу та фітнесу. За право проведення національних стартів бореться багато федерацій. Втім запорожці зуміли довести, що гідні приймати змагання такого рівня і масштабу, а поборотися за медалі зібралося близько півтисячі учасників.

Відкривали турнір жінки категорії фітнес. Далі свою майстерність показували чоловіки в класичному бодібілдингу та майстри цієї справи.

Змагання тривали два дні. Посперечатися за нагороди національної першості зуміли близько півтисячі учасників. Приїхали спортсмени з усіх областей України. Запорізький регіон представляли більше 80 атлетів, одна з численних збірних. Хорошу конкуренцію склали команди з інших областей.

Проводити кубок України з бодібілдингу в Запоріжжі для місцевої федерації було честю. Щоб знову отримати таку можливість довелося чекати 12 років. Радує тренерів і той факт, що багато легендарних спортсменів і лідери національної збірної — запорожці.

Бодібілдинг — процес нарощування і розвитку мускулатури шляхом заняття фізичними вправами з обтяженнями, високоенергетичного харчування з підвищеним вмістом білків і достатнього для гіпертрофії м’язових волокон. Людину, яка займається підняттями тягарів з метою збільшення об’єму або якості м’язів, називають бодібілдером (або культуристом).

8 канал

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН