Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка набуває більшої самостійності

У п’ятницю (21 квітня) міська рада Нової Каховки отримала право на діяльність самостійної структури Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ). Відтепер чиновникам та підприємцям не потрібно їхати до обласного центру для того, аби затвердити містобудівну документацію і починати будівельні роботи.

У зв’язку з розширенням повноважень місцевих рад всі узгодження проходитимуть на місцевому рівні. Нововкаховська ДАБІ вже отримала електронний ключ, зараз триває конкурс на заміщення посад працівників структури. Майже два місяці пішло на затвердження усіх документів.

«До 65-ої річниці заснування Нової Каховки отримали дозвіл. І лише минулого тижня прийшло підтвердження. Ми вважаємо, що відкриття Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті дасть можливість розвивати ділові взаємини між владою та бізнесом, що базуються на прозорості та відкритості», – вважає Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Розширення делегованих повноважень для міста створило необхідність в окремій будівлі Центру надання адміністративних послуг. Це приміщення будується неподалік від кінотеатру «Юність». Цього року будівля має бути введена в експлуатацію. Пункт про будівництво ЦНАПу внесено до міської «Програми будівництва, реконструкції, капітальних ремонтів об’єктів соціальної галузі та інших об’єктів комунальної власності», це було зроблено на 28-й сесії Новокаховської міської ради, яка пройшла минулого тижня. Будівництво центру фінансуватимуть із Фонду регіонального розвитку на 90 відсотків, на 10 відсотків з міського бюджету.

Підприємці міста звернулись до влади з пропозицією побудувати басейн на основі державно-приватного партнерства. Вже існує проект будівництва. За умови, що Новокаховська ДАБІ почне працювати найближчим часом, є надія, що у місті з’являтимуться новобудови, які створюватимуть обличчя сучасного комфортного міста.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН