Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фіскали радять херсонцям поспішати із річною декларацією

Менше двох тижнів залишилося у жителів області щоб подати річну декларацію про свій майновий стан та доходи. Тому у фіскальній службі радять не зволікати з виконанням свого конституційного обов’язку і відзвітувати про свої прибутки 2016 року. А значить: сплатити податки або отримати відшкодування з бюджету.

Цьогоріч умови проведення кампанії трохи відрізняються від минулорічної. Змінені критерії для окремих категорій громадян, які повинні подавати декларації. Полегшало людям, які працювали на кількох роботах або отримують доходи від різних податкових агентів. Раніше вони зобов’язані були подавати декларацію та виконувати складні розрахунки. З 2016-го року ставку податку на доходи фізичних осіб зробили уніфікованою для всіх – 18%. І тепер, обіцяють у фіскальній службі, декларацію в них вимагати не будуть. А таких в області щороку було до півтисячі.

«Не подають декларацію ті особи, які отримували заробітну плату від двох та більше податкових агентів в сумі більше 120 мінімальних заробітних плат. Оскільки минулого року запроваджена єдина ставка 18%, то, зрозуміло, що ніяких перерахунків не може бути, а одна уніфікована ставка. Тобто ця категорія осіб у нас відпала», – розповів заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олексій Юсов.

Декларації подаються до 1-го травня. Але останній день припав на вихідний та ще й святковий день. Тому останній день звітування – 3-тє травня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН