Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фіскали закликають херсонських нотаріусів, кравчинь, репетиторів та психологів до 3 травня задекларувати доходи

Загальна сума доходів, про які вже відзвітували жителі Херсонщини – 221 млн. грн. Мільйонери подали 11 декларацій. Дев’ятеро з них податки вже сплатили. Від двох гроші поки чекають. Один з них отримав прибутки від інвестицій, а інший – велику спадщину.

Загальна сума, яку люди самостійно перерахують до бюджетів, зараз становить 12 млн. грн. Це на 2 млн. більше, ніж торік. Військового збору сплатять 2 млн. грн. У 2016-му це був 1 мільйон 400 тисяч.

«Крім того, до податкових органів подано 5 декларацій нашими громадянами, які отримали іноземні доходи. Вони задекларували 1,5 млн. грн. 5 декларацій подано нерезидентами. Вони задекларували 460 тис. грн. доходів. Інвестиційні прибутки задекларували у нас», – повідомив заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олексій Юсов.

Є види доходів, про які громадянин може відзвітувати добровільно, а є й ті, що підлягають обов’язковому декларуванню. Наприклад, це гроші, які ви заробили закордоном, продаж транспортних засобів, інвестиційний прибуток.

Є така категорія доходів – це списання за комунальні послуги. Борги, яким більше трьох років і перевищують 50% мінімальної заробітної плати на 1 січня відповідного року, підлягають декларуванню. Але такі доходи декларуються у тому випадку, коли комунальні організації, які списували такі доходи, дали персоніфіковану інформацію.

З головних випадків подання декларацій, це передача нерухомого майна в оренду, отримання благодійної нецільової допомоги у розмірі 689 грн. Додаткове благо – це списання банківських кредитів. У такому випадку, якщо банк списує банківський кредит, то він відзначає його у податковій звітності і в такому випадку це вважається доходом нашого громадянина і він зобов’язаний подати декларацію, задекларувати та сплатити відповідні грошові зобов’язання.

Працюєте нотаріусом, виступаєте адвокатом або, наприклад, практикуєте приватним лікарем у власному кабінеті – теж задекларуйте доходи до 3-го травня. Це ж стосується репетиторів, психологів, кравчинь тощо.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН