Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні фіскали оштрафували таксистів-нелегалів

Лише за один день податківці склали одразу два протоколи на таксистів, які працювали нелегально. Очікується, що впродовж курортного сезону охочих підзаробити на власних автівках побільшає у рази. Торік упіймали на цьому 76 водіїв. На них складені адміністративні протоколи на суму 221 тисяча гривень.

У фіскальній службі вважають, що рейди – це дієвий засіб вплинути на ситуацію з нелегалами. Після їх проведення 91 особа зареєструвалась фізичною особою-підприємцем. Крім того, служби таксі значно збільшили свій легальний штат.

«Наприклад, не буду називати службу, але буквально за місяць оформлено було 25 осіб найманих працівників», – повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олена Грищук.

Не варто розслаблятися і таксистам, які працюють через інтернет, говорять у фіскальній службі. При чому, за такими перевізниками ганятися ніхто не збирається. Їх просто викликають на певну адресу. Але замість пасажирів, водія там чекатиме чимала делегація представників всіх контролюючих органів разом з поліцією.

«Акцент ми робимо на інтернет-таксі, які, як грибочки, у нас з’являються останнім часом. Ми всі, мабуть, отримуємо СМС-повідомлення з пропозицією скористатися послугами інтернет-таксі. Тому поза увагою вони не залишаться», – продовжила Олена Грищук.

Полювання на нелегальних таксистів приносить співробітникам фіскальної служби незручності. Щоб впіймати незареєстрованих водіїв, доводиться викликати таксі з власних мобільних телефонів, і тепер вони майже всі у «чорному списку». Для своїх потреб тепер і машину замовити не можуть. Але готові терпіти тимчасові незручності, щоб нарешті навести лад у сфері перевезень міста й області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН