Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

П’ятеро представників Херсонщини змагатимуться за президентську стипендію в Івано-Франківську

П’ятеро кращих у професії представлятимуть Херсонщину у Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів. Щороку конкурс для визначення кращого проходить у три етапи: внутрішній конкурс, змагання на обласному рівні та фінал, в якому беруть участь по одному переможцю від області. Від Херсонщини поїдуть кращі кондитер, перукар, флорист, електромонтер та маляр.

На базі Олешківського аграрного професійного ліцею відбувся ІІ етап конкурсу, на якому змагались електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування. Оцінювали роботу претендентів на звання кращого провідні фахівці навчально-методичного центру профтехосвіти у Херсонській області, викладачі та висококваліфіковані електромонтери енергетичних підприємств. Кращим електромонтером став Олександр Кудрявець, учень Чаплинського аграрного ліцею.

Проведення Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності створює позитивний імідж кожній професії, привертає увагу до них. А для самих учасників це є стимулом бути кращим у тій діяльності, яку він обрав. Крім того, переможець Всеукраїнського етапу отримуватиме президентську стипендію впродовж навчального року”, – розповіла директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Херсонській області, голова журі Світлана Ткаченко.

Фінал Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності відбудеться 25-28 квітня на базі Державного професійно-технічного навчального закладу „Отинійський професійний ліцей енергетичних технологій” (Івано-Франківська область).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН