Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виборів міського голови Херсона найближчим часом не буде

Можливість виборів була у зв’язку з процесом об’єднання територіальних громад. До Херсона можуть приєднатись кілька населених пунктів, розташованих поблизу міста. Зараз внесені зміни до Закону України «Про об’єднання територіальних громад» та інші законодавчі акти, які роблять процес менш складним для обласних центрів та міст обласного підпорядкування.

«Для міст передбачена інша процедура: утворення ОТГ шляхом приєднання. Ми ж розуміємо, що провести вибори у населеному пункті з 800 мешканцями легше, аніж у 300-тисячному Херсоні. Навіть за фінансами. Завдяки цьому правилу приєднання, якщо громади хочуть увійти до складу Херсона чи Нової Каховки, потрібно провести громадські слухання, сесію місцевої ради, яка б запропонувала це «великому сусідові». У випадку позитивного рішення, громада може стати частиною ОТГ. Херсон має у своєму складі багато сільських та селищних рад, тому апріорі це вже об’єднана громада», – прокоментувала виконавчий директор територіального відділення Асоціації міст України Лариса Оленковська.

Тож виборів Херсонського міського голови найближчим часом не відбудеться. І переформатована більшість у міській раді спільно з чиновниками, що лишились у своїх кріслах від «папєрєдників», і далі «рулитимуть» у місті і розподілятимуть бюджет за корпоративними інтересами без участі громадськості.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН