Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройшли всеукраїнські дебати з виборчої реформи

8 квітня в місті Херсоні відбувся молодіжний турнір у форматі британських парламентських дебатів за участі команд: Херсонського державного університету, Херсонського державного аграрного університету, Херсонського економіко-правового інституту, Херсонського політехнічного коледжу, Херсонського гідрометеорологічного технікуму Одеського державного екологічного університету. 

Організаторами дебатного турніру виступила Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» ВГО «Інститут «Республіка». Гра відбулась в рамках міжнародного проекту, що реалізовується в 24 містах України. Змагання проходили на базі Херсонського гідрометеорологічного технікуму, допомагав в їх проведенні Дебатний Клуб Херсона. 

На початку заходу була презентація ВГО «Інститут «Республіка» та Всеукраїнської Ініціативи «Активна Громада», після цього була розмова про Виборчу реформу та її необхідність. Далі голова Дебатного Клубу Херсона Сергій Жижко провів міні-треніг «Британські парламентські дебати» .

В результаті 4 відбіркових турів визначили найкращих серед гравців кожного з ВУЗів, а у підсумковому переможці змагались між собою. У фінальних дебатах на тему «Уряд має забезпечити відкриті списки на виборах» перше місце виборола команда Херсонського Державного Аграрного Університету – студентки Волошина Олена і Золотун Анастасія. Друге місце посіла команда Херсонського гідрометеорологічного технікуму – Семеняга Аліса та Удалов Максим. Третє місце отримала команда Херсонського Державного Університету – Скріпніченко Марія та Варлашин Андрій.

Команда-переможець отримала кубок, солодкий приз та право участі в ІІ турі національного турніру серед кращих студентських команд інших міст України, що відбудеться в комітетах ВРУ, а також шанс вибороти головний приз – 5-денну поїздку до Польщі. 

Висловлюємо подяку Дебатному клубу Херсона і особисто Сергію Жижко за допомогу в проведенні турніру та навчанні студентів правильно дебатувати і грамотно відстоювати свою думку.

Велика подяка за гостинність та допомогу в організації заходу Херсонському гідрометтехнікуму і особливо його директорці Світлані Кіріяк. За рівнем організованості можна сказати, що цей заклад – один з найдостойніших в Херсоні. 
Також велика подяка суддям, помічникам модератора і, звичайно, всім учасникам змагань із групою підтримки!

Примітка. Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності Інституту «Республіка».
Проект «Активна Громада: право вибору» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Римма Бараненко

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН