Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відтепер херсонці застраховані від майнових аферистів

Зараз будь-який херсонець, якщо він є боржником, не зможе швидко продати майно, яке йому, за рішенням суду, вже не належить. Нотаріуси, реєстратори майна та речових прав перед тим, як укладати угоди про відчуження майна, перевірятимуть, чи не знаходиться ця нерухомість під арештом.

З січня цього року запрацювала автоматизована система виконавчого провадження на офіційному сайті Міністерства юстиції. І у цій системі утворений Єдиний реєстр боржників.

«Якщо до нотаріусів, органів, що здійснюють реєстрацію майна, державних реєстраторів речових прав на нерухоме майно звернувся боржник, внесений до Єдиного реєстру боржників, вони повинні повідомити орган державної виконавчої служби або приватного виконавця про такий факт», – розповів заступник начальника відділу примусового виконання рішень управління державної служби Головного теруправління юстиції у Херсонській області Олександр Білий в ефірі телеканалу «Скіфія».

Виконавець (державний або приватний) протягом наступного робочого дня приймає рішення про накладення арешту на майно і повідомляє нотаріуса чи реєстратора. І правочин, з яким звернувся боржник, визнається недійсним.

Це нововведення має підвищити ефективність діяльності виконавчої служби Херсонщини.

Не є таємницею, що на виконання судових рішень іноді йдуть тижні й місяці, а боржник встигає продати-подарувати майно, яке йому вже не належить, або він має майнові зобов’язання перед стягувачем.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН