Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Два тижні бізнесменів Херсонщини тероризували псевдоподатківці

Таке відбувається вже з певною періодичністю десь раз на квартал. Перед цим подібна хвиля прокотилася Запорізькою областю. Якщо вам телефонує людина, котра представляється податківцем і просить гроші – негайно звертайтеся до поліції. Так можуть робити тільки шахраї – запевняють у фіскальній службі.

 «Це були дзвінки на підприємства нібито від моїх помічників або, навіть, від мого. Ми встановили цих шахраїв. Вони знаходяться в 38-й колонії аж під Росією. Це неконтрольована територія, місто Свердловськ», – розповів Ігор Клим, начальник ГУ ДФС у Херсонській області.

На Херсонщині на гачок ніхто не потрапив. Принаймні у фіскальній службі про такі випадки не знають. Хоча у попередні роки улов у шахраїв був, але його важко оцінити. Про деяких жертв може бути навіть невідомо. Зазвичай просять перерахувати 2-3 тисячі гривень. Сума нібито і не велика для підприємця, але з миру по нитці і набереться цілий статок.

«Схема не нова. Версія: нібито приїжджає якась перевірка, аби зустрічати цю перевірку необхідні якісь кошти, давали реквізити карток. Ми за один день тільки три картки Ощадбанку заблокували», – говорить Ігор Клим.

Подібні випадки траплялися і в попередні роки, хоча схеми шахрайських дій були різні. Фантазії зловмисникам не бракує, але слухати їх все одно не варто.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН