Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські чиновники оприлюднили свої статки

До 1 квітня працівники виконавчих органів місцевої влади подали декларацію про доходи і майновий стан за 2016-й. Документи є у вільному доступі в мережі інтернет.

Деякі сайти роблять детальний аналіз статків чиновників. В цілому, картина олією – можновладці – люди забезпечені і живуть не лише на одну заробітну плату. Торічна кампанія з декларування прибутків та майна народних депутатів викликала обурення у більшості українців. Найбільше вразили мільйони у матрацах, квиток до Місяця та приватна церква.

«2016-року Верховна Рада VІІІ скликання, вперше за історію незалежної України, прийняла закон про декларування доходів і майнового стану народних обранців, щоб кожен мешканець України, світу міг побачити: хто ти, звідки отримуєш кошти. У Законі передбачені інструменти: кожен з декларантів несе відповідальність і вона має свої наслідки. Фактично ми відкрили себе, це дуже великий крок у розбудові нашої держави. Але якщо є сумніви у правдивості інформації, то є структури: НАЗК і НАБУ, які і мають розбиратись», – заявив народний депутат України Олександр Співаковський під час прямоефірної передачі «Перехрестя думок» на телеканалі «Скіфія».

З невідповідностями у деклараціях (наприклад, дарування самому собі мільйонів та майна, як у випадку з чоловіком Світлани Межерицької) повинні розбиратись фахівці НАБУ. Чи дійдуть руки у столичних спеціалістів, покаже час. Щоб ці «казуси» були розглянуті, долучитись мають журналісти та громадські активісти.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН