Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські депутати звернулися до колег у парламенті

На розгляд парламенту наступного четверга винесений проект №4416 «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання корупції». Автори законопроекту пропонують заборонити депутатам місцевих рад обіймати керівні посади на підприємствах, які належать до комунальної власності цієї ж територіальної громади. З 2015 року цей документ «гуляє» владними коридорами, і з тих чи інших причин, не виноситься на розгляд народних депутатів.

Через те, що діюче законодавство не вбачає «конфлікту інтересів» у діяльності депутатів-сумісників, у Херсонській міські раді склалась критична ситуація. 18 із 54 обранців є керівниками комунальних підприємств, тобто самі формують бюджети, самі їх витрачають, звітують і контролюють себе. Фракція «Солідарність» звернулась до однопартійців у Верховній Раді з проханням пришвидшити розгляд законопроекту №4416.

«Депутати-керівники КП є фактично заручниками міського голови. Пленарні засідання сесій не відбуваються саме через саботаж зазначених депутатів, а саме: 22 лютого та 9 березня 2017 року. Цей законопроект потрібно прийняти задля усунення корупційної складової та конфлікту інтересів у міській раді», – зазначено у заяві, підписаній головою фракції Сергієм Жуйковим.

Ситуація, що склалась у міській раді, не влаштовує, передусім, самих херсонців. Замість конкретних справ для розвитку міста вони бачать постійні чвари, саботаж роботи, безвідповідальність. А можна було б щось і створити у місті за півмільярда гривень профіциту, який утворився за останні два роки!

У перше десятиліття незалежності бюджети міст і сіл не виконувались, тоді завдання було – вижити і хоч якось утримувати соціалку. За два останні роки не вкладено ні копійки у виробництво, закупівлю комунальних автобусів, будівництво сміттєпереробного заводу. Це так, для прикладу. Лише – вкладання коштів у неприбуткові комунальні підприємства, як у прірву.

«Не відбулось четверте засідання 12-ої сесії. Не прийшли депутати, які керують комунальними підприємствами, департаментами і управліннями. Ситуацію можна вважати продовженням кулуарної політики. Вкотре «ручні» депутати міського голови зірвали сесію. Не вирішеними залишились близько 30 питань», – написала на свої сторінці у Фейсбуці секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Законопроект стоїть у порядку денному засідання Верховної Ради у четвер, 6 квітня, але за тиждень все ще може змінитись.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН