Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Швецькі бізнесмени прагнуть розвивати економічну співпрацю з Херсонщиною

Щоб дізнатися про соціально-політичну та економічну ситуацію в регіоні сьогодні в облдержадміністрацію завітав перший секретар Посольства Швеції в Україні пан Давід Емтестам.

Заступник голови ОДА Вадим Чабан підкреслив, що в області створені сприятливі умови для швидкого розвитку бізнесу: «Херсонська область – надійний партнер, що гарантує прозорі умови ведення бізнесу. Сьогодні облдержадміністрація працює над розширенням економічної співпраці з закордонними партнерами. Херсонщина – привабливий для інвесторів регіон, де для своєї справи знайде місце кожен, хто хоче розвиватися. Ми не втручаємося в процес ведення бізнесу, а лише допомагаємо у разі виникнення адміністративних проблем».

Присутні обговорили процес децентралізації в області, де в.о. заступника голови ОДА Дмитро Бутрій підкреслив, що Херсонщина займає 4 місто по Україні щодо темпів впровадження зазначеної реформи.

Крім того, пана Давіда цікавила ситуація в Криму щодо дотримання прав людини на анексованій території та адміністративній межі.

Вадим Чабан повідомив, що на адмінмежі з Кримом облаштовуються КПВВ, які будуть оснащені автобусними станціями з обладнаними сервісними зонами, залами очікування, центрами надання адміністративних послуг, а також критими пішохідними доріжками для зручності пересування громадян.

У свою чергу Дмитро Бутрій зазначив, що відновлено українське мовлення на території тимчасово окупованого Криму, куди в діапазоні понад 100 км (майже до Сімферополя) віщає українське радіомовлення з вежі, спорудженої в с.Чонгар Генічеського.

Також було підкреслено, що майже для 1000 студентів – переселенців з Криму – надається безкоштовне навчання в ВУЗах області.

Давід Емтестам подякував керівництву області за теплий прийом та надання вичерпаної інформації: «Я зі свого боку обов’язково розповідатиму про досягнення вашого регіону у Швеції та всіляко сприятиму українським товариствам у нашій країні».

Сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН