Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсонській області підприємці активно відкривають власну справу

Найчастіше обирають спрощену систему оподаткування. Вже 23 тисячі підприємців обрали різні групи цієї категорії оподаткування.

«Перша група – це ті платники, які здійснюють свою діяльність виключно на ринках або надають побутові послуги без найманої праці. Таких фізичних осіб-підприємців у нас 3 тисячі. Друга група – це фізичні особи-підприємці з валовим доходом до 1,5 млн. грн.. Вони мають право залучати до своєї діяльності 10 найманих осіб. Це найпоширеніша група. Їх налічується близько 13,5 тисячі осіб. І є ще така третя група платників єдиного податку. Це платники, які мають граничний розмір доходу 5 млн. грн.. Мають необмежену кількість найманих працівників. Таких у нас фізичних осіб-підприємців 6 тисяч», – розповів заступник начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олексій Юсов.

Єдинники Херсонщини за 2016-й сплатили понад 180 млн. грн.. податків. Половина цієї суми – за підприємцями обласного центру. Цьогоріч для другої групи збільшені ставки, і тільки за січень та лютий вони перерахували майже третину суми, яку раніше бюджети отримували за 12 місяців. Тобто про зменшення надходжень і дірки у місцевих бюджетах у фіскальній службі не говорять. Навпаки, як і торік, чекають значного перевиконання всіх показників.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН