Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громада Херсона не впливає на видатки бюджету

Такий результат правління майданівського міського голови. На віче він перестав приходити, як і радитись з громадою щодо формування бюджету. На розгляд чергової сесії Херсонської міської ради повинен бути винесений розподіл 151 мільйону вільних залишків минулого року.

«Постійне перенесення дати чергової сесії міської ради, неготовність проекту рішення з одного з головних питань – це бюджету міста, робиться лише для того, аби «вкинути» у сесійну залу певний варіант проекту рішення і поспіхом прийняти, спрямовуючи кошти в певні комунальні підприємства“, – прокоментувала громадська діячка Євгенія Вірлич.

Проект рішення про зміни до бюджету з’явився тільки 16 березня за день до проведення виконкому. Чому чиновники дозволяють маніпулювати з законом та регламентом? Адже проект рішення повинен був з’явитися на сайті Херсонської міської ради за 21 день до проведення засідання.

«Пройшло три місяці 2017 року, 151 мільйон залишається на рахунках, а тим часом лікарні недофінансуюються і стоять перед загрозою скорочення. Громадська рада вносила свої пропозиції до бюджету 2017 року, але депутати не захотіли дослухати всі пропозиції, серед яких були і витрати на охорону здоров’я. І тоді б не було такої ситуації з медичною галуззю», – впевнений експерт КВУ Володимир Молчанов.

Чи є показником більшої відкритості постмайданівської влади те, що останні три роки бюджет перевиконується і на наступний рік переходять невикористані кошти? Громадські активісти вбачають у цьому лише одне – виконавча влада неправильно обраховує планові надходження і не встигає подрібнити суми для проходження їх через тендерну процедуру. Так що залишки – скоріше, не заслуга, а недопрацювання.

Громадськість міста, на жаль, виключена з процесу, як формування бюджету, так і контролю за його видатками. Прикро, але майданівський міський голова боїться відкритості, а значить йому є що приховувати. Але зазначу, допоки він переносив чергові засідання сесій Херсонської міськради, 10 жителів нашого міста пішли з життя, так і не дочекавшись матеріальної допомоги. Адже на сесіях розглядаються і питання соціальні – це допомога тим, хто тяжко хворіє“, – прокоментував громадський діяч Валерій Синявський.

Як складеться голосування з питання розподілу перехідних коштів, поки складно сказати. Але «промерські» депутати схильні вірити своєму патрону, тож, довіряться і в цьому питанні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН