Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський аграрний тепер має шанс залишитись університетом

ХДАУ отримав нового керівника. За результатами перегонів, ректором вищої школи став депутат міської ради, доктор економічних наук, доцент Юрій Кирилов. За нього віддав голос 201 виборець. Більше 10 спостерігачів слідкували за дотриманням процедури голосування і підрахунку голосів.

«Вибори пройшли демократично, без явних порушень. Всі програми кандидатів були представлені на дільниці, кабінки для голосування розташовувались на відстані, дотримана таємниця голосування, і не було помічено ніякого тиску на викладачів і студентів», – поділилась одна зі спостерігачів, громадська діячка Євгенія Вірліч.

Трохи попрацював на публіку колишній голова облради Віктор Пелих, який поставив позначку навпроти кандидата, не заходячи до кабінки.

Загалом, викладачі і студенти відповідально поставились до виборів ректора. Явка була на високому рівні, двоє студентів прийшли до виша на милицях. Епопея із виборами ректора позаду.

Відтепер на нового очільника покладено завдання зробити прорив у діяльності агарного університету і залишити його самостійною одиницею у системі вищої освіти. Адже над Аграрним університетом нависла реальна загроза перетворитись на факультет одного з університетів інших обласних центрів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН