Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У  Херсонському суднобудівному ліцеї пройшов день відкритих дверей

На Херсонщині велика нестача спеціалістів з робітничих професій.  Масовий випуск юристів та економістів призвів до того, що багато хто з цих людей не один рік шукає роботу, а от відділи кадрів виробничих підприємств з ніг збилися аби заповнити всі вакансії. Виправляти ситуацію взялися в міському управлінні освіти і влаштували день відкритих дверей у Херсонському суднобудівному ліцеї.

Учні 9-х класів 13-ти шкіл міста приїхали знайомитися з навчальним закладом. На сходах закладу лунає концерт, а проїжджаючі автівки вітально сигналять. Чимало жителів мікрорайону «Острів» закінчили саме цей навчальний заклад, тому і підтримати свою альма-матір їм приємно. На сьогодні лише третина цих дітлахів визначилася зі своєю професією. Ще менше обрали куди піти вчитися після школи. Тому для абітурієнтів в ліцеї влаштували не нудну лекцію з профорієнтації, а свято з цікавою екскурсією.

«Щорічно під час відкритих дверей, під час декади професійної майстерності, які проводять наші учні, ми проводимо виставки під девізом «Творчий майстер – творчий учень», де наші учні показують вироби, які вони зробили разом з майстрами по професіям», – прокоментувала Неоніла Шостенко, методист ліцею.

Майбутні зварювальники корпусів тут готові по життю йти із піснею і виконують їх навіть іноземними мовами. Судноскладальники виковують з заліза троянди, а водопровідники будуть моделі суден на повітряних подушках. Всі свої захоплення вони і представили на виставці у холі навчального закладу. Розповіли також детально  і  про умови вступу, навчання, спеціальності , проходження практики, проживання та стипендії.

«До нас йдуть навчатись випускники після 9- і 11-класів. Перспектива після ліцею  працевлаштуватись на підприємствах, які працюють в Херсоні та області – це «Палада», суднозавод «Херсонмаш» та інші. Є можливість і продовжити навчання у вищій школі. Нам приємно, що чимало херсонської молоді обирає саме наш навчальний  заклад», – розповів Юрій Новосад, директор ДНЗ «Херсонський професійний суднобудівний ліцей».

Майстерні ліцею – це справжній міні-завод. Тут змодельовані виробничі потужності суднобудівних та інших підприємств міста та області. Дипломні випускники здають як секції справжнього корабля, але теж у зменшеному варіанті.

В Херсонському суднобудівному ліцеї доводять: технічна професія може бути творчою. Але головне, щоб вона була затребувана на ринку праці.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН