Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Світлана Тарабарова закликала херсонців декларувати свої доходи

Щоб зустріти свого кумира не обов’язково купувати квитки на концерти, до театрів або на спортивні змагання. Варто прийти до податкової, задекларувати доходи та отримати можливість зустріти свою зірку. Не виключено, що окрім приємних вражень дехто отримає і автограф.

Корпоративи і концерти знаменитостей – це не тільки слава і захоплені крики шанувальників, а й зобов’язання сплати податків. Щоб привернути увагу громадськості до цієї кампанії, податківці часто запрошують відомих людей публічно задекларувати доходи. В Україні такі заходи мають позитивні результати, крім того сприяють зростанню податкової свідомості громадян.

У Херсоні теж пройшла така акція. На неї запросили жительку нашого міста, відому співачку, автора пісень, композитора, актрису та музикального продюсера Світлану Тарабарову. Вже третій рік поспіль знаменитість знаходить у своєму щільному графіку “вікно” між творчою діяльністю і зараз приїхала до рідного міста, щоб задекларувати свої статки за минулий рік.

«Для мене це свято, бо в Україні і в Херсоні люди почали сплачувати податки. І це свято для нас всіх»  – говорить Світлана Тарабарова про свої наміри задекларувати дохід.

Світлана декларує свої доходи не вперше і звітувати перед податковою вже звикла – вона приватний підприємець на спрощеній системі. Говорить, що папери заповнити не надто складно. Крім того інспектор завжди допоможе це зробити і проконсультує. Тим більше, що черг у центрі обслуговування платників зараз майже немає, чого не можна буде сказати про останні дні кампанії. Співачка говорить, що вона добровільно сплачує до бюджету і вже до цього призвичаїлася.

«Ми звикли, що ми живемо і десь є якесь підприємство, якась держава і ми – це 2 різні речі. Насправді це одна і та ж сама річ. Якщо ми не будемо сплачувати податки, то люди не будуть отримувати зарплатні, люди не будуть нормально жити. Мені здається, бути прикладом – це круто. І я тут заради того, щоб, можливо, подати молоді маленький приклад», – продовжує розповідати Світлана Тарабарова.

Серед відвідувачів податкової інспекції під час кампанії декларування, не тільки пересічні громадяни, але й відомі особистості, у тому числі артисти, спортсмени. Їх активна громадянська позиція слугує прикладом серйозного ставлення до обов’язку щодо сплати податків.

«Процес іде в нормальному режимі. Наша задача створити максимально комфортні умови для приймання декларацій. Наші центри обслуговування платників планують свою роботу так, щоб це було максимально комфортно платникам зранку і до останнього клієнта. Працюємо у вихідні дні. На сьогодні у нас вже є понад 5,5 тисяч зданих декларацій. Це на 300 декларацій більше, ніж минулого року. Але вражає те, що сума задекларованих доходів майже на 30% більше минулорічної», – розповів Ігор Клим, начальник ГУ ДФС у Херсонській області.

Щоб встигнути прозвітувати про майновий стан та доходи за 2016 рік необхідно до 3-го травня заповнити декларацію про майновий стан і доходи. Більшість свідомих городян не залишають виконання свого конституційного обов’язку на останній день і вже зараз активно приходять до центрів обслуговування платників.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН