Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В серпні Агенція розвитку Миколаєва презентує Стратегію розвитку міста

Про діяльність “Агенства розвитку Миколаєва” йшла мова на засіданні комісії з питань гласності та законності. Щодо роботи комунальної установи доповідав директор агенції Василь Гошовський.

Питання у депутатів комісії виникли через низку публікацій в миколаївських ЗМІ, які критично висвітлювали роботу агенції. Зокрема народні обранці поцікавились, які проекти вже реалізували за час діяльності “Агенції розвитку”, а які зараз готуються. Варто відзначити, що наразі агенція проходить багаточисленні перевірки від різних органів, але висновків ще немає.

Комунальною установою за минулий рік на реалізацію різних заходів та проектів залучено понад 2 млн. грн. грантових коштів, – розповів Василь Гошовський. З урахуванням роботи в цьому році очікується ще півтора мільйони гривень. Вже в серпні цього року “Агенція розвитку Миколаєва” планує презентувати на розсуд організаційного комітету найбільший проект, в роботі над яким залучена агенція – “Стратегія розвитку міста”, – повідомив Василь Гошовський. В компетенцію установи входить проведення фотоаналізу, формування бачення та місії міста, розробка стратегічних напрямів його розвитку.

Серед здобутків агенції розвитку, які вже діють та приносять користь місту, Василь Гошовський відзначив створення та діяльність у Миколаєві навчального закладу Української академії лідерства. В Україні загалом діє 4 його філії. В Миколаєві він створювався фактично з нуля. Для міста така ініціатива приносить додаткові гроші в бюджет, завдяки діяльності академії створено 15 робочих місць, а окрім цього молоді студенти навчального закладу долучаються зі своїми ініціативами до різноманітних міських проектів. Їх активну волонтерську діяльність миколаївці вже могли помітити. 

Набуває обертів проект, реалізований агенцією, по освітленню пішохідних переходів. Зараз освітлено 6 переходів за кошти миколаївських підприємців. Більше того, розповів Василь Гошовський, на майбутнє вже оформлено 25 проектів освітлення пішохідних переходів по Центральному та Богоявленському проспектах. Наразі фахівці агенції шукають можливості проводити ці роботи за кошти місцевого бюджету, але якщо навіть це не вдастся на 2018 рік існує заявка на залучення коштів з Європейського інвестиційного банку – проект підвищення безпеки дорожнього руху.

Вже на фінальній стадії проект реконструкції 3-го пологового будинку. Його планують завершити в цьому році.

Окрім цього в планах агенції найближчим часом знайти кошти та реалізувати низку проектів, що стосуються громадського транспорту, а саме придбання автобусів середньої та великої місткості, а також реконструкція шпально-рейкової сітки, – повідомив Василь Гошовський. Наразі найпроблемнішою в цьому плані є багатостраждальна вулиця Потьомкінська.

Зрештою депутати заслухали звіт дирекоора “Агенції розвитку Миколаєва” та постановили на наступне засідання надати список всіх запланованих проектів по стадіям та напрямам, а також календарний графік з реалізації цих проектів.

Свідок.info

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН