Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вихованці Олешківського дитячого будинку-інтернату вперше відвідали обласний Художній музей ім. О. Шовкуненка

Таку можливість надав дитячому колективу відомий благодійник, підприємець, депутат обласної ради Юрій Рожков. Завдяки спонсорській допомозі, діти з обмеженими можливостями побачили нову експозицію «Весна» з циклу «Пори року».

«Завдання підприємців – допомогти всім дітям розкрити свої таланти і допомогти, перш за все, – дітям, які ростуть без родини, мають фізичні вади. Всім дається талант від Бога, і ось після таких виставок, можливо, хтось з юних відвідувачів, розкриє у собі талант до живопису. Ми повинні приділяти особливу увагу», – розповів Юрій Рожков.

Музейне приміщення виявилось абсолютно не пристосованим для пересування дітей на візках. Щоб відвідувачі побачили експозиції, залучили працівників охоронної фірми «Арсенал», які підняли дітей на 2 і 3 поверхи. Зараз готується проект реконструкції музею і планується, що буде збудована шахта для ліфта, яким зможуть підніматися люди з обмеженими можливостями.

«Зараз триває робочий процес. На виконання реставраційно-ремонтних робіт потрібно близько 100 тисяч. Це державні кошти, і їх зараз народні депутати повинні розглянути це питання», – поділилась директор Художнього музею Аліна Доценко.

Завдяки небайдужим людям діти з фізичною неповносправністю змогли доторкнутися до мистецтва. А щоб вихованці змогли спробувати себе у живописі, підприємці подарували їм фарби.


Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН