Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський депутат ініціює зміни в містобудівній діяльності

Депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко на сесії, яка відбулась 3 березня, оприлюднив звернення до парламентарів щодо внесення змін до статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 №3038. Згідно з ним, на сьогодні з усіх об’єктів будівницва, за винятком зведення навчальних споруд, культури, фізичної культури та спорту, медичних та оздоровчих, сплачується пайовий внесок на розвиток інфраструктури населеного пункту від 1% до 10% від загальної кошторисної вартості будівництва.

«Незважаючи на те, що пайовий внесок до 10%, представники громад встановлюють його в більшості безапеляційно на рівні 10%. А це сотні тисяч гривень. Добре, якщо це комерційний об’єкт, а якщо це споруда церкви, яка будується за пожертви громади? Вважаю, що треба внести зміни щодо незалучення до пайової участі релігійні організації при зведенні культових споруд. Це стимулюватиме будівництво нових культових об’єктів на Херсонщині. Адже мова йде про духовне життя наших громадян і водночас можливість припинити маніпуляції з боку представників місцевої влади», – звернувся Ігор Йосипенко до депутатів Херсонської обласної ради.

При цьому Ігор Йосипенко навів приклад, як чиновники однієї з місцевих рад в області в 2014 році звільнили від сплати пайового внеску релігійну громаду Української Православної Церкви Московського Патріархату при зведенні споруди, а згодом при зверненні іншої релігійної громади, щодо наміру будувати культову споруду – знов повернули пайовий внесок у розмірі 10% від вартості будівництва. Чим було продиктоване рішення місцевих чиновників, депутат не озвучив.

Звернення депутата Херсонської обласної ради Ігоря Йосипенка колеги підтримали. Тепер його розглянуть у Комітеті Верховної Ради України з питань культури і духовності та у парламенті.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН