Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вартість проїзду в херсонському тролейбусі піднялася, а якість?

Херсонська громадська активістка Євгенія Вірліч на Фейсбуці розмірковує про те, що заважає херсонським тролейбусникам бути прозорими та сучасними. Для наочності пані Євгенія порівняла київські та херсонські тролейбуси:

 – Вартість проїзду в маршрутці 5 грн., у тролейбусі – 3 грн. Велике місто, великі відстані – цілком логічно. Більш того, КП “Київпастранс” не приховується від пасажирів, має свій сайт, де оперативно викладає інформацію, враховуючи і обгрунтування тарифів: http://kpt.kiev.ua/information/passengers/ticket_costs/. Якщо виникають питання, цілком можна звернутись і з’ясувати усі суперечки. Мати свій сайт – це зовсім недорого. Набагато дешевше, ніж закупити тролейбуси.

У Києві важко побачити тролейбус типу Skoda 14TR або Skoda 15TR (саме таке старезне щось намагались закупити в Херсоні в 2016 році). Їх вкрай мало. Здебільшого курсують новіші. Порилась у відкритих даних і виявилось, що в Києві наразі лише 7 тролейбусів Skoda 15TR – усі 7 в неробочому стані. Курсують здебільшого ЛАЗ Е301D1, Богдан Т901.10, Богдан Т701.10, Київ-12.03, МАЗ 103Т, ЛАЗ Е183D1. Усі, окрім Київ-12.03, обладнані для людей із особливими потребами. Можете перевірити цю інфу запитами, як я зробила, або у Вікіпедії – її дані наразі відповідають дійсності: https://uk.wikipedia.org/…/%D0%9A%D0%B8%D1%97%D0%B2%D1%81%D….

Насамкінець Євгенія Вірліч говорить про те, що низька підлога для херсонських тролейбусів, це також цілком реально:

 – І ще одне. Очільники КП “Херсонелектротранс” стверджували, що тролейбуси з низькою підлогою для Херсона – це чи не катастрофа: вони начебто не зможуть піднятись вгору (наприклад, на Острові чи в Річпорту). В Києві піднімаються і спускаються аж бігом – жодних проблем, хоча підйоми та спуски там теж доволі круті місцями. Більш того, тролейбуси сучасні і обладнані системами навігації та сповіщення. Експлуатуються переважно з 2006, 2011 та 2012 років. Я вільно пересувалась і бачила, куди їде транспорт, коли мені виходити тощо. Отже, не брешіть людям – беріть приклад із інших міст, якщо своєю головою не можете думати. Вибачте за різкість, але просто набридло вислуховувати нісенітниці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН