Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Костяк всіма силами намагається узаконити своє «Межигір’я» в Антонівці

Вчора одночасно у двох судах – Херсонському та вищому адміністративному у Києві відбулись засідання у «справі Костяка».

Нагадаємо, що проти самовільного будівництва маєтку у прибережній зоні Антонівки піднялась громадськість передмістя. Ходу справі не давали аж до 2016-го року. Торік відбулись кілька судових засідань, але розгляд затягується.

Справа розділена на дві: щодо звільнення земельної ділянки, і окремо проходить – знесення самовільної забудови, тобто будинку. Так ось по першій частині позивач, тобто громадськість, суд виграла. Але захисники Костяка подались до вищого адмінсуду. Вчора у Києві апеляція розглянута, але рішення не винесене.

По другій частині розгляд триває протягом року і знову ж – суд не знайшов рішення. «Адвокат надала документи, яких раніше не було представлено у суді: технічний паспорт, висновки експертизи. Раніше були представлені висновки Державної архітектурно-будівельної інспекції. Зараз же експертизу проводили спеціалісти відділу з питань Херсонського міськвиконкому, які не мають права видавати ці документи. Цим питанням займається прокуратура. І судове засідання перенесене на 31 травня», – прокоментувала голова ГО «Антонівська хвиля Ганна Зарудня.

Всього маєток екс-губернатора займає площу 30 соток, на захопленій території є діюча свердловина. Проти варварського знищення рекреаційної смуги активісти почали виступати ще з 2012 року. Але Микола Костяк діяв хитро: оформив землю на аграрія Сіпка, потім – на доньку Анну Лясковець.

Тепер через адвокатів надає документи, які заднім числом підтверджують законність будівництва. Все робиться для того, аби активісти втомились і відступили. Але громадська організація «Антонівська хвиля» має намір стояти до кінця.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН