Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фіскали Херсонщини розповіли про боротьбу з нелегальними працівниками

Фіскальна служба області примушує роботодавців оформлювати нелегальних найманих робітників офіційно. Ця робота тривала протягом минулого року і цьогоріч лише посилилась.

Величезні штрафи спонукатимуть підприємців приймати людей на роботу за законодавством і платити їм заплату, не меншу за офіційну «мінімалку» у 3200 гривень. Робочі групи, до складу яких входять співробітники виконавчої влади, різних контролюючих та правоохоронних структур, займатимуться перевірками підприємств у 2017-му році.

«Ми самі ж нічого не зробимо. Ми працювали у складі робочих груп, які очолювали представники районних державних адміністрацій. І тільки під керівництвом і за координації дій всіх силових підрозділів, обласної державної адміністрації були легалізовані 14,5 тисяч робочих місць», – розповів начальник ГУ ДФС у Херсонській області Ігор Клим.

Найбільша кількість неоформлених робітників зафіксована у сільському господарстві. Найчастіше орендарі і власники землі використовують найману працю, не укладаючи ніяких угод з людьми.

«Коли у фермера числиться тисяча гектар землі, яку обробляють два працівника, то, зрозуміло, що це профанація. Тільки за висновками науковців, для того щоб обробити цю тисячу гектарів, в залежності від того, що там вирощують, потрібно від такої кількості працівників до такої. Зрозуміло, що плата не може бути меншою, ніж за 3% плати за землю. Не може бути меншою, ніж тисяча гривень, яку людина отримує за користування її паєм. Ось такі речі, в залежності від регіону, нам дозволяють потім планувати 2017 рік і більш впевнено дивитися у майбутнє», – сказав голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН