Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині представники влади французького міста Сент- Етьєн-дю-Рувре взяли участь у фестивалі Масляної

Представники влади французького міста Сент-Етьєн-дю-Рувре власноруч пекли млинці для новокаховчан

 Сьогодні на Херсонщині відбувся 14 фестиваль «Новокаховська Масляна». Серед гостей і представники влади міста побратима Нової Каховки з Сент-Етьєн-дю-Рувре.

«Більше 50 років жителів наших міст поєднують дружні стосунки. Нам приємно сьогодні долучитись до фестивалю Масляної, а через декілька днів привітати громаду з ювілейною датою – 65 річчям», – прокоментував «Українському Півдню» Жак Дютей, президент комітету споріднених міст.

Серед представників делегації з Франції і Мюльєр Рено, заступник мера міста Сент-Етьєн-дю-Рувре та Жанін Лебре, президент асоціації «Дружба». Французи із задоволенням долучились до народних гулянь, водночас вони пройшли і майстер-клас у місцевої майстрині Ольги, аби власноруч на фестивалі пригостити новокаховчан млинцями власного виробництва.

До речі, охочих покуштувати ці млинці було багато. Привітав всіх зі святом Масляної і Новокаховський міський голова Володимир Коваленко: «14 років тому ми заснували цей фестиваль, який став традиційним. Свято – об’єднуюче, бо несе в собі елемент світлого і чистого, колективного і людського. Масляна має і глибокий філософський зміст – думки і дії, які повинні бути чистими і плідними. Мені приємно, що цей фестиваль став традиційним».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН