Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Коли на Херсонщині розпочнеться ремонт дороги державного значення

Iгор Йосипенко, депутат обласноі ради, повідомив на Фейсбук сторінці про те, коли розпочнеться будівництво автомобільної дороги державного значення Т-04-03 Мар’янське – Берислав – Р-47:

 – В січні 2016 року обласна рада підтримала моє звернення до Міністерства інфраструктури України, Державного агентства автомобільних доріг України та Комітету Верховної Ради України з питань бюджету стосовно фінансування поточного та капітального ремонтів автомобільних доріг на території Херсонської області, а саме автомобільної дороги державного значення Т-04-03 Мар’янське – Берислав – Р-47.

Питання важливе та не копієчне, тому і чекати довелось майже рік. В грудні 2016-го проект був включений до Програми державного фінансування. Але виконати всю підготовчу роботу і, власне, сам ремонт до кінця року, за один місяць, неможливо. Тому фінансування та самі роботи були перенесені на цей рік.

Так, в першу чергу, з обласного бюджету було відділено 1,3 млн.грн. для виготовлення проектно-кошторисної документації Новокаїрської і Милівської балки, які знаходяться в аварійному стані та потребують капітального ремонту. Окрім коштів, які були виділені областю, з’явилось і відчуття того, що нас почули. Нас – це, в першу чергу, голову ОДА Андрія Гордєєва, його команду та депутата ВРУ Івана Вінника.

Як я розумію, перший транш в 100млн.грн. вже виділено і в червні-липні розпочнеться активна фаза робіт на цій ділянці. Важливим є і те, що до червня Уряд повинен побачити позитивну динаміку ремонтних робіт на даній дорозі, тоді з’явиться можливість залучити кошти для відновлення асфальтного покриття по всій протяжності дороги – а це 95 км., та близько п’ятисот мільйонів гривень. У фінансуванні цих робіт повинні взяти участь і громади населених пунктів, що розташовані на цих відрізках доріг – 10% від кошторису. Та я відчуваю, що таких грошей ми в наших селах на сьогодні не віднайдемо. Будемо звертатися за допомогою до районних та обласної рад.

Одне засмучує. Через три з половиною місяці почнуться жнива. І знову будуть проблеми з вивозом сільгосппродукції через розбиті дороги. Бо тільки-но в цей час почнуть будувати. Нічого, почекаємо ще рік. Чекали довше.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН