Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи є майбутнє в Херсонського аграрного університету

15 березня відбудуться вибори ректора в Херсонському державному аграрному університеті. Якщо вибори ректора не відбудуться в черговий раз, то у цього навчального закладу будуть не кращі часи.

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв зустрівся з кандидатами на посаду очільника, де кожен представив своє бачення розвитку ХДАУ, а через декілька днів вирішив зустрітись з трудовим колективом одного із найстаріших вищих навчальних закладів Херсонщини, щоб донести серйозність ситуації.

«Ми зустрілись зі всіма кандидатами на посаду ректора. Але у ході розмови я не побачив системного підходу до вирішення проблем вишу, виведення його на новий рівень. Всі претенденти мають якісь образи один на одного і на цьому будують свої передвиборчі програми. Тому разом з народним депутатом Олександром Співаковським ми зустрілись з трудовим колективом, щоб висловити занепокоєння процесами, що відбуваються у ХДАУ», – прокоментував на брифінгу голова ОДА Андрій Гордєєв.

У разі не обрання ректора агарний університет може стати факультетом іншого вузу, або ж взагалі – профтехучилищем. Вступна кампанія 2016 року продемонструвала, що все менше дітей із сільських районів мають змогу безкоштовно отримати вищу освіту сільського господарського напрямку. Перепони створюють високі бали ЗНО для вступу і скорочення бюджетних місць.

Саме вирішенням питання із наповнення контингенту студентів із сільських районів і займається виконавча влада для того, аби формувати людський капітал сіл і селищ. Без роботи колективу аграрного університету, який роздирають внутрішні інтриги, досягти результату буде вкрай важко.

І все ж в. о. ректора Юрій Яремко впевнений у тому, що вибори 15 березня відбудуться. «Так, ми готуємось до виборів. З перегонів зняли свої кандидатури Валерій Базалій і Лариса Мармуль, але заяв я поки не отримував. Попри все колектив впевнений, що в університету є майбутнє», – сказав Юрій Яремко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН