Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні депутати можуть втратити свої посади в комунальних підприємствах та бюджетних установах?

Верховна Рада України вже незабаром розгляне законопроект Олександра Співаковського про «конфлікт інтересів». Про це розповів «Українському Півдню» сам народний депутат.

Тож багатьом херсонським депутатам доведеться вирішувати, або залишитись депутатом, або очільником комунального підприємства чи бюджетної установи. Тим більше з кожною сесією в Херсоні таких “конфліктних” депутатів стає все більше. А значить вони безпосередньо підпорядковуються міському голові, нехтуючи своїми зобов’язаннями перед виборцями.

Нагадаємо, що з середини минулого року проект Закону про «конфлікт інтересів» ходить владними кабінетами. Ним передбачається, що депутати різних рівнів не можуть обіймати керівні посади на комунальних підприємств цих територіальних громад.

Нарешті голова Комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв підтвердив, що документ включений у пакет антикорупційних законів.

«Що зміниться після його прийняття? Багато чого. Депутати-сумісники повинні будуть обирати: або працювати у місцевих радах, або очолювати комунальні підприємства. І голосування покаже, чи зацікавлені народні депутати у тому, аби запобігти корупції на місцях», – прокоментував народний депутат України від Херсонщини Олександр Співаковський.

Автор законопроекту сподівається, що документ попаде в сесійний зал Парламенту найближчим часом.

Для довідки. У Херсоні близько 90 комунальних підприємств, а депутатів Херсонської міської ради – 54. Останнім часом чимало корупційних скандалів пов’язано саме з керівниками комунальних підприємств. Зарплати керівників комунальних підприємств (в більшості збиткових) від 20 000 гривень. А це гроші громади Херсона.

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. давно пора. что это за беспредел в Украине продаваться за коммунальные предприятия? Может, наконец продажные депутаты задумаются об избирателях? Хотя, если нутро ииуды, то эт вряд ли. Надо срочно избавляться от таких оборотней. Особенно с Свободы. В Херсоне уж слишком много предателей в раде. Тушки обнаглели, свою команду создали и делают вид, что работают на благо Громады. ПОЗОР!!!!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН