Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ми маємо зруйнувати систему, що не дає нам жити, – Валентина Січова

Сьогодні у Херсоні вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні – борців за свободу, які трагічно загинули під час Революції Гідності.

«Боритеся – поборите» – під таким гаслом пам’ятні заходи розпочалися на площі Свободи. Саме тут 3 роки тому стояв херсонський Євромайдан.

Тоді місто оминули криваві протистояння, але сьогоднішні заходи показали, що жителі обласного центру відчувають себе причетними до тих подій.

Майдан поміняв дуже багатьох. А хіба змінилося наше життя? Ні! Не змінилося! Тому що залишилася система. Наш Майдан не скінчився. Має бути Майдан у кожного в серці. Ми кожен маємо взяти те, що було у цих хлопців, зрілих чоловіків, які віддали життя за наше краще. Ми маємо бути сміливими, щоб руйнувати систему, яка не дає нам жити“, – сказала Валентина Січова, перший заступник голови облдержадміністрації.

Сьогодні був третій день жалоби по загиблихГероях Небесної Сотні. На площу прийшли молодь, активісти, волонтери, небайдужі херсонці. Тим, хто вже смутно пам’ятає як розгорталися ті події, нагадали історію трирічної давнини та показали жахливі, але героїчні світлини. З великого екрану до присутніх звернувся херсонець, боєць, який зараз перебуває у Широкино Донецької області, на передовій у зоні АТО Андрій Наливайко.

Для нас тут на передовій ця жертва є стимулюючим фактором, щоб продовжувати відстоювати Україну від зовнішнього і внутрішнього ворогів. Тому я хотів, щоб ми всі продовжували цю боротьбу, не відступали від своїх цілей і завдань. Слава Україні!“, – звернувся до присутніх Андрій Наливайко.

Після Майдану багато хто не полишив свою громадянську позицію і продовжував втілювати у життя його ідеї, як волонтери. Такою людиною була і жителька нашого міста Валентина Крицак, яка, на жаль, померла молодою – 44 роки. Президент України своїм Указом нагородив її орденом «За заслуги» ІІІ ступеня посмертно і вручили відзнаку її родині саме сьогодні. І саме сьогодні на всю площу Свободу на її честь лунала пісня.

Сьогодні також річниця виходу з Дебальцевого. Не всі херсонські вояки повернулися з того страшного котла. 32 живих героя сьогодні також отримали нагороди.

Попри дощ та холод, учасники пам’ятних заходів вирушили ходою до меморіалу “Героїв незалежної України”. Дорогою люди співали гімн, спілкувалися, згадували події трирічної давнини.

Біля меморіалу священики трьох конфесій відслужили молебень. А до світлин героїв Небесної Сотні городяни поклали квіти, багато з яких були кольору національного прапору.

Фото: Херсонська обласна державна адміністрація

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН