Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медичну реформу по-херсонські від Департаменту фінансів міста призупинено

З жовтня 2016 року медичну галузь Херсона почало лихоманити. 31.10 всі клінічні лікарні міста отримали наказ управління охорони здоров’я про закриття стоматологічних та акушерських відділень.

У документі вказувалось, що з 1 січня 2017 року працівники відділень мають бути звільнені. За документами, стоматологічні поліклініки об’єднувались в одну міську, а акушерські підпорядковувались пологовому будинку Суворовського району ім. З. С. Клименко (відомому як пологовий будинок №1).

Адміністрація і профспілкові комітети почали з’ясовувати, чому і навіщо проводиться така реорганізація. За роз’ясненнями звернулись до Мінфіну, керівників ОДА, Департаменту охорони здоров’я, до міського голови та депутатського корпусу, народних депутатів.

Міністерство фінансів дало чітку відповідь – реорганізація не є необхідною. «Останній лист від Мінфіну ми отримали 1 лютого. В ньому значиться: застосування програмно-цільового методу не передбачає необхідності проведення реорганізації мережі закладів охорони здоров’я», – процитувала відповідь Мінфіну голова первинної профспілкової організації лікарні ім. Є. Є. Карабелеша Наталія Тітова.

Крім цього, медики подались до суду. На другому засіданні суд м. Херсона постановив скасувати накази управління охорони здоров’я №№152 і 153. Тож, поки невдала реформа медицини у херсонському варіанті призупинена.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН