Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині легалізовано зарплати 13 тисячам осіб

Підсумки роботи управління ПФ в Херсонській області: пенсія зросла на 8% і виплачується день в день, борги до фонду скоротились, виплата «мінімалки» – під контролем.

У Головному управлінні Пенсійного фонду в Херсонській області підбили підсумки торішньої роботи і намітили головні напрямки на поточний. Розмір середньої пенсії зріс на 8% і становить 1643,53 грн. Пенсія сплачується своєчасно, в області виплати отримують більше 300 тисяч осіб. Борг до Пенсійного фонду скоротився на 3 мільйони гривень.

Переважна більшість старих боржників – підприємства-банкрути. І все більше пенсіонерів довіряють банкам.

«Порівняно з початком 2016 року кількість пенсіонерів, що отримують пенсію через банк, зросла на 2,4 тисячі осіб і становить 57% від загальної кількості. У Херсоні таких пенсіонерів – 70%», – зазначила начальник ГУ ПФУ в Херсонській області Зінаїда Лазарєва.

Зростання мінімальної заробітної плати до 3 200 додало роботи і співробітникам Пенсійного фонду. Вони аналізують, чи дотримується роботодавець норми закону і сплачує своїм працівникам зарплату, не нижчу «мінімалки».

«Тренд 2017 року – мінімальна заробітна плата у 3 200. Дотримання цієї норми є новим завданням і для Пенсійного фонду», – сказав перший заступник голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір.

Торік працівники обласного Пенсійного фонду спільно з органами фіскальної служби добились легалізації оплати для більш, ніж 13 тисяч працівників. Вполовину скоротилась кількість застрахованих осіб, у яких зарплата була меншою встановленого рівня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН