Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Петиція херсонця про комфортні перевезення підтримана депутатською транспортною комісією

Сьогодні під час постійної депутатської комісії з питань транспорту і зв’язку та сфери послуг Херсонської міської ради було розглянуто петицію херсонського блогера, громадського діяча і підприємця Владислава Гладкого “Комфортне перевезення пасажирів міським транспортом”.

На сьогоднішній день кількість підписів під цією петицією є рекордною: за умови збору щонайменше 250 голосів наразі є 508.

Очільник комісії, міський депутат Єгор Устінов свою думку стосовно вимог петиції висловив перед її розглядом. Він повністю підтримав Владислава, як і всі члени комісії, а також члени ініціативної групи з питань регулювання тарифів на проїзд у громадському транспорті Херсона, які були присутні на комісії.

У відповідності до петиції, під покращенням умов перевезення пасажирів мається на увазі:
– наявність сидячих місць для всіх пасажирів у транспорті;
– наявність умов для проїзду пасажирів маломобільної категорії та з особливими потребами (низька підлога в тролейбусах, окремі місця у “маршрутках” для перевезення дитячих візків чи перевезення пасажирів з особливими потребами (“візочників” тощо);
– наявність у транспортних засобах систем провітрювання та кондиціонування салону у літню пору року;
– наявність у транспортних засобах систем обігріву салону у зимню пору року;
– справність функціонування систем кондиціонування та обігріву у транспортних засобах;
– обов’язкове дотримання перевізниками інтервалів руху громадського транспорту на визначених маршрутах та кількості транспортних засобів на маршруті до 23-00 або цілодобово, якщо це передбачено заключеними угодами;
– постійний контроль за станом перевезення пасажирів громадським траспортом з боку Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку Херсонської міської ради (Аліса Вербицька), своєчасний розгляд скарг пасажирів на умови перевезення;
– розірвання угод із перевізником в разі недотримання умов комфортного перевезення пасажирів за наявності протягом року п’яти чи більше скарг від пасажирів до Управління, що були розглянуті на користь пасажирів.

Сьогодні між перевізниками та громадськістю, а заразом – і всередині депутатського корпусу – назріло протистояння.

З одного боку, громадськість непроти підняття тарифів на проїзд (всі чудово розуміють, що ціноутворюючі комплектуючі подорожчали з 2014 року), але виключно за умов поліпшення комфорту перевезень. Перевізники ж заявляють, що… не в змозі гарантувати якість перевезень.

На тлі цього очільник Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку Херсонської міської ради Аліса Вербицька навіть наголошує, що жодних механізмів контролю за якістю перевезень вона не має.

Таким чином, наростання соціальної напруги стає дедалі сильнішим, тому підтримка депутатського корпусу виявилась дуже важливою. Зокрема так званої профільної – транспортної – комісії.

Євгенія Вірлич
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН