Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На півдні України викрито фінансовий злочин

Такого в практиці податківців давно не було. Це не фальсифікат, не контрафакт, чи нелегальні АЗС та, навіть, не підпільні казино. Цього разу працівники оперативного та слідчого управлінь фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області, в рамках операції “Рубіж-2017”, вилучили майже 4 тисячі тонн брухту чорних металів.

На території одного з портів Херсонської області податкові міліціонери, на підставі ухвали суду, провели обшук та вилучили брухт чорних металів на майже 20 млн. гривень, документи складського обліку та товарно-транспортні накладні.

Власник підприємства намагався організувати експорт металобрухту за кордон без повернення валютної виручки до України. Зловмисники, використовуючи фіктивні фірми, планували поставити вантаж компаніям-нерезидентам у Великобританію та Панаму.

Як показала додаткова перевірка, для здійснення експорту зловмисники також планували використовувати ще одну фіктивну компанію, зареєстровану в Запоріжжі, від імені якої в цей же порт була завезена ще тисяча тон металобрухту, який планувалося експортувати на адресу тих самих нерезидентів.

За цим фактом слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області здійснюється досудове розслідування з кримінального провадження за ухилення від сплати податків та зборів. Наразі вилучене передано на відповідальне зберігання. Слідчі дії тривають.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН