Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині скоро з’явиться соціальна карта

Результатом проведення обласної конференції «Зцілюючи родину – будуємо майбутнє» стала підготовка соціальної карти Херсонщини, на якій будуть вказані всі послуги (від держави та громадських об’єднань) дітям-сиротам і тим, що опинились у складних життєвих обставинах.

27 січня у Херсоні відбувся представницький форум за участі столичної та місцевої влади, релігійних та громадських організацій, волонтерів. Мета – об’єднати зусилля всіх головних гравців соціальної сфери і зміцнити інститут родини як основи суспільства.

Одним з головних організаторів конференції виступила громадська організація «Центр розвитку сім’ї та батьківства».

«15 років наша організація працює над підтримкою сиріт і дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах. Але ми зрозуміли, що самі не впораємось. В Україні в інтернатах перебувають 104 тисячі дітей. І скільки дітей ми забираємо із дитячих будинків, стільки ж туди і поступає. Щорічно у доросле життя виходить 12 тисяч юнаків і дівчат, яким не відомі сімейні цінності», – розповів голова правління Херсонського обласного благодійного фонду «Мій дім» Юрій Маринчак.

Після панельної дискусії, де учасники поділились думками, як зцілити інститут сім’ї і запобігати сирітству, до громадської організації стали звертатись бізнесмени і запропонували волонтерам допомогу.

«Соціально відповідальним повинен бути кожен з нас, – впевнена підприємець Ірина Барах. – Незалежно – ти підприємець, журналіст, громадський діяч, чиновник. І відповідальність починається з родини, де кожен виконує свої обов’язки. А далі для суспільства може робити благородні справи такі, як турбота про дітей, що живуть у кризових умовах або не мають батьків».

Зі свого боку церква може підставити плече тим родинам і дітям, які потребують слів підтримки.

«Ми готові взяти до уваги ті сім’ї, які переживають кризу. І готові надати родині кваліфіковану духовну, психологічну допомогу у вирішенні проблем, котрі заважають розбудовувати і формувати свою сім’ю», – сказав настоятель храму Святої Трійці, протоієрей Євген Сидоренко.

Учасники конференції обговорили ключові моменти співпраці під час прямоефірної передачі «Слово про духовність» на телеканалі «Скіфія». Всі зійшлись на тому, що інститут родини потрібно зміцнювати і цим запобігти такому явищу як сирітство. Адже діти, що виросли без сім’ї, не знають, як будувати свою родину. І тоді неможливо вийти із замкненого кола, а значить – будувати щасливе майбутнє кожного українця і держави.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН