Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі депутат – директор комунального підприємства замовляв послуги у власної фірми за 50 тисяч бюджетних коштів

Слідчі Токмацького відокремленого підрозділу поліції займаються справою щодо порушень при закупівлі КП “Фарм ТМК” товарів та консалтингових послуг. Про це йдеться в ухвалі Токмацького районного суду від 27 січня.

Згідно з матеріалами справи, міський голова Токмацької міської ради Ігор Котелевський у травні 2016 року розпорядився провести економічний аналіз фінансово-господарської діяльності КП “Фарм ТМК”.

В ході аналізу з’ясувалось, що вартість інформаційно-консалтингових послуг, яке за відповідним договором надавав “Фарм ТМК” невказаний підприємець, складає 50 тис. грн щомісячно, тобто вдвічі перевищує витрати на зарплату. Окрім цього, аналіз виявив окремі порушення процедур оптової закупівлі товарів у ПП “Пигмалион”, засновник якого є також директором КП “Фарм ТМК”.

Виходячи з цього, слідство надіслало комунальному підприємству запит про надання засвідчених копій реєстраційних, уставних, кадрових та бухгалтерських документів. Проте документи не надали. Натомість, слідчі отримали від “Фарм ТМК” копію постанови суду про визнання протиправним та скасування вказаного розпорядження міського голови, оскільки таке рішення могла винести лише сесія міської ради. У листі також містилося посилання про неможливість використання таких висновків аналізу як доказу.

Таким чином, слідчі клопотали у суді про тимчасовий доступ до зазначеного договору, реєстраційних документів комунального підприємства та деяких його наказів з можливістю вилучення. Суд дозволив вилучити лише документи стосовно договору, а щодо інших – надав можливість зробити копії, оскільки слідчі в цій частині не обґрунтували свої вимоги.

Позов про скасування розпорядження міського голови Токмака подало саме КП “Фарм ТМК”. Згодом мер подав апеляцію на цю постанову, проте безуспішно.

ПП “Пигмалион” належить Олегу Суржану (він же підписант), який кілька тижнів тому покинув посаду директора КП “Фарм ТМК”. Він є депутатом обласної ради від “Батьківщини”. У попередньому скликанні обласної ради представляв  Партію регіонів. Співпрацював з фондом “Роби добро” Артема Пшонки (син колишнього генпрокурора, переховується в Росії). Нині співпрацює з нардепом Сергієм Валентировим.

Директором “Пигмалиону” записано Інну Голуб’ятникову, яка на місцевих виборах 2015 року балотувалася до Токмацької міської ради від “Батьківщини”.

“Пигмалион” володіє мережею з восьми аптечних закладів в Токмаку, Молочанську та постачає медикаменти сільським амбулаторіям Токмацького району. Саме через ці аптеки розповсюджувалися безкоштовні ліки за деякими державними програмами. Також фірма орендує під аптеки комунальні приміщення.

Наші гроші.Запоріжжя

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН