Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі відбулись збори військових священиків

В Одеській області в відбулися збори військових священиків південних областей України. Захід проходив у приміщенні недільної школи кафедрального собору Різдва Христового м.Одеси.

Очолив збори Постійний член Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату голова Синодального управління військового духовенства митрополит Іоан (Яременко).

Серед учасників: єпископ Одеський і Балтський Марк, перший заступник голови СУВД протоієрей Тарас Мельник, від Херсонщини були присутні голова Єпархіального відділу військового духовенства протоієрей Ігор Семеніхін та Військовий священик Микола Довгань.

Капеланський рух в Україні активно почав розвиватись із початком подій на сході нашої держави. Це особлива і відповідальна місія для священика, який повинен мати тісний зв’язок з воїном. Захист батьківщини – це священний обов’язок кожного християнина, який повинен боронити свою землю від ворога, аби мир і злагода були в ньому. Це захист своєї родини.

Священик Ігор Семеніхін говорить: “Капелан покликаний допомогти воїнові розібратись у своєму духовному світі, адже викликів на війні багато, повинен допомогти укріпити його віру. Сьогодні йде структуризація військового духовенства і налагодження тісних взаємовідносин з військовими частинами на півдні України. Тож участь у цьому заході була надзвичайно важливою“.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН