Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Форму декларації спрощено, у виграші херсонці, які працюють на декількох роботах

Для зменшення часу на заповнення декларації, скоротили її обсяг. Як і раніше вона вміщується на один аркуш. А додатків з 4-х залишилося 2.

Вже другий рік поспіль в документах мають зазначатися абсолютно всі прибутки, а не лише ті, що оподатковуються. Раніше так звітували державні службовці. Зараз папери уніфікували для всіх громадян. Нова форма декларації все також об’єднує звітність по військовому збору та по податку з доходів фізичних осіб. Зараз військовим збором обкладаються всі прибутки, з яких стягується ПДФО. Тому у фіскальній службі просять не забувати про це і вчасно перераховувати гроші на підтримку боєздатності української армії.

Введена нова форма податкової декларації, яка передбачає 2 додатки: додаток, передбачений для інвестиційних доходів і додаток для самозайнятих осіб, які проводять незалежну професійну діяльність та фізичних осіб-підприємців“, прокоментувала Олена Грищук, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області.

Полегшало громадянам, які працювали не на одній роботі, або в них не одне джерело доходів від різних податкових агентів. Раніше вони зобов’язані були подавати декларацію та виконувати складні розрахунки. З 2016-го року ставку податку на доходи фізичних осіб зробили уніфікованою для всіх – 18%. І тепер, обіцяють у фіскальній службі, декларацію в них вимагати не будуть.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН