Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці все більше користуються податковою знижкою, повертаючи гроші з бюджету

Вони звертаються за так званою податковою знижкою, якщо, наприклад, оплачували навчання своє, або дітей, іпотечний кредит чи страхові, пенсійні внески у недержавні фонди. Раніше суми відшкодувань були обмежені. З цього року ці рамки скасували.

Олена Грищук, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області: «Є не тільки сплата податку до бюджету, але і повернення податків, сплачених особі, яка виявила на це бажання і подала декларацію для отримання податкової знижки. Компенсацію витрат можна отримати по таким видам витрат: це витрати на навчання, іпотека, добровільне пенсійне страхування, репродуктивні методо запліднення».

Ще одним з видів витрат є переобладнання автомобілю на альтернативні види палива. В даній декларації, яку вже будемо заповнювати з 1-го січня, додатків не передбачено. Заповнюється виключно рядочок, яким передбачена знижка. Вона розраховується окремо. Під розрахунок мають бути первинні документи.

Для прикладу, найрозповсюдженіше – це компенсація витрат на навчання. Треба мати договір, квитанції про оплату з навчання. І до 1-го січня 2017 року існували певні обмеження: особа, яка навчається не повинна бути працевлаштована. Дана норма скасована з 1-го січня 2017 року.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН