Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Більше 3 тис. херсонських родин отримало свідоцтво про народження дитини в пологовому будинку

Послуги управління юстиції стали доступнішими. Їх максимально наблизили до користувачів. Більше двадцяти пологових будинків області видають малюкам їхній перший у житті документ відразу після народження.

«Пілотний проект з видачі свідоцтв у пологових будинках у нас працює з вересня 2016 року за наказом Міністерства юстиції. За цей час ми видали 3265 свідоцтв, а за 2016 рік – 2924», – повідомила заступник начальника управління державної реєстрації ГТУ юстиції у Херсонській області Олена Клименко.

Торік у шести містах України, в тому числі і в Херсоні, можна було одружитись протягом 24 годин. «Другий пілот у нас дуже активний – це реєстрація шлюбу за добу . Ми підключились до нього у жовтні 2016 року. За 3 місяці зареєстровані 89 шлюбів. За 15 діб січня цього року ще 7 пар скористались цією послугою», – продовжила Олена Клименко.

2017-го до сервісу «шлюб за добу» підключились ще 8 міст України. Нові послуги управління юстиції стають популярними серед українців. Звичайно, набагато зручніше отримати свідоцтво про народження дитини у медичному закладі, а не вистоювати черги у відомствах. І молодята не чекатимуть на весілля цілий місяць, а можуть побратись за добу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН