Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор Одеського національного університету ім. Мечникова Ігор Коваль про фінансову кризу

Системна криза фінансової сфери вищої освіти України 2015-2016 роках знайшла, на жаль, відображення і на стані університетського бюджету, особливо його спецфонду.

Надходження до спецфонду формуються, в основному, за рахунок контрактів на навчання. Протягом п’яти років ціна контракту залишається в ОНУ незмінною (з поправкою на коефіцієнт інфляції).

У той же час видаткова частина, що покривається коштами спецфонду, зросла багаторазово: підвищення зарплати співробітників в 2016 р. здійснювалося тричі, відповідно до наказів Кабінету Міністрів; підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн., відповідно до закону 5130, з 1 січня 2017р.; різке, в 2,5 – 3 рази, підвищення комунальних тарифів.

У цих умовах нам необхідно зберегти фінансову стабільність університету. За таких обставин необхідні деякі, сподіваємося тимчасові, обмежувальні заходи. Щоб залишитися в рамках бюджету, не роблячи його дефіцитним, в ОНУ імені І. І.  Мечникова 12 січня 2017 року видано наказ.

Відповідно до наказу в університеті на перший квартал 2017 року зменшується на 50% розмір доплат: за наукові ступені докторів і кандидатів наук; за вчені звання професорів і доцентів. Також наказом в першому кварталі передбачено призупинення виплат всім співробітникам будь-якого виду надбавок.

Сподіваємося на розуміння університетським колективом необхідності таких заходів економії.

news.onu.edu.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН