Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Співаковський про депутатську недоторканість

На думку народного депутата України Олександра Співаковського, недоторканість народних обранців потрібно зберегти, але — лише по стосовно їх безпосередньої діяльності.

«Недоторканість народного депутата повинна бути, але стосуватися тільки його безпосередньої діяльності. Тобто, як народний депутат я маю право будь-яких політичних виступів, заяв, маю право критикувати будь-яку гілку влади, маю можливість впливати на ті чи інші процеси… І за це я не повинен мати переслідування. В цьому сенсі недоторканість повинна бути», – заявив він в ефірі передачі «Народна трибуна» на телеканалі «Скіфія».

В усьому іншому, вважає нардеп, до посадовців і депутатів мають застосовуватися ті ж норми і правила, що і до решти українських громадян. Це стосується і кермування автом напідпитку, і незаконної підприємницької діяльності, «і якщо людина стріляє в іншу людину – повинна бути відповідальність».

«Безкарність — це поганий інструмент. А недоторканість у частині виконанні твоїх функцій — це нормально, і це повинно бути. Наприклад, я виступив чи опублікував статтю із критикою, а після цього до мене прийшла прокуратура, так не може бути. Але якщо я в побутових речах маю провину, то повинен відповідати, як і будь-яка інша людина», – пояснив свою позицію О.Співаковський.

spivakovsky.info

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН