Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Гройсман висловися за підтримку підприємців та мінімальної зарплатні в 3200 гривень

Про це з`явилася інформація на офіційній сторінці Прем`єра у Фейсбуці:

Зранку відвідав “Урядовий контактний центр”. Саме сюди щоденно звертаються тисячі людей зі своїми питаннями і проблемами. Я тут не вперше, регулярно отримую від центру аналітику. А сьогодні сам посидів на телефоні, відповів на декілька дзвінків.

Серед актуальних зараз питань – перехід на новий рівень мінімальної заробітної плати. Чому я ініціював прийняття цього рішення? Хто б що сьогодні не говорив, але для мене важливо перш за все те, що в результаті зміниться матеріальне становище біля 4 млн українських громадян і їх родин з найнижчим рівнем доходів. Перед його запровадженням ми аналізували ситуацію по різним типовим бізнесам, і переконались – у абсолютної більшості з них є можливості його реалізувати. Звичано, якщо підприємець поступиться частинкою своїх доходів заради того, щоб робота його працівників була краще оплачена і щоб завдяки додатковим надходженням в бюджет можна вийти на рішення про вищі пенсії для людей старшого покоління, в тому числі можливо і для його рідних. Більше того, додаткові кошти в обороті, які зявляться, – це додатковий попит для тих же малих підприємств.

Що ж стосується тих, хто намагається обійти це рішення, – такі випадки звичайно є і будуть і про це уже маємо сигнали на гарячу лінію – попереджую ще раз: ми на це реагуватимемо жорстко. І в той же час запевняю – не допущу того, щоб хтось несправедливо викручував руки підприємцям. Вважаю, що прийшов час установлювати новий “контракт” між бізнесом і владою – бізнес виходить з тіні, а влада створює сприятливі умови для його ведення і захищає його від “державного рекету”. Такий підхід я розпочав запроваджувати з приходу в уряд і буду його і далі послідовно реалізовувати.
;

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН