Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі третій день відключені українські телеканали

Практично усі оператори кабельного телебачення Одеси з 00:05 год. 1 січня припинили транслювати центральні українські телеканали. Мешканці Одеси повідомляють, що більшість кабельних операторів досі цю проблему так і не вирішили. І таких каналів як «1+1», Інтер, «Україна», СТБ тощо одесити дивитися не можуть.

У сітці мовлення залишились лише «Перший національний» та «Рада».

Відтепер з переліку каналів, обов’язкових для трансляції у кабельних мережах, виключені 16 національних ефірних телеканали, і операторам мереж доведеться укладати з ними угоди, вносити авансову оплату (з розрахунку приблизно 2,5 грн. на місяць за кожного користувача).

«Одеські оператори стверджують, що ці зміни обійдуться їм у 1,5 млн грн щомісяця. Другий варіант – підвищити абонентську плату на 30%, що теж не вихід із ситуації. У зв’язку з цим провайдери вирішили з нового року відмовитися від трансляції центральних комерційних телеканалів», – пише одеське видання.

Натомість журналістка з Одеси Олена Балаба процитувала на своїй сторінці у Facebook, один з дописів: «…Я точно знаю, що господарі нашого провайдера порахували, скільки це коштує для їх кишені, поматюкалися, плюнули і були ГОТОВІ платити ці гроші в розрахунку від заявлених 5 грн з абонента. Але потім почитали договори, які їм недбало накидали на електронку. У тих договорах – в односторонньому порядку можливість збільшення вартості пакета, повний контроль над господарською діяльністю, і штраф захмарний за найменші порушення. З такими методами за 2-4 роки у них просто заберуть їх бізнес. На переговори з боку центральних олігархічних каналів ніхто не йде. Крім того, за різними оцінками ця плата операторів становить не більше 1-3% їх доходів – тобто тут справа принципу».

Одеські журналісти підкреслюють, що таким чином держава Україна втрачає і так далеко не ідеальний інформаційний простір в головах людей на південному сході. І це дуже погано, оскільки «Росія недаремно вішає третій супутник над Україною з відкритим доступом зі всім своїм лайном».

«Я розумію: децентралізація. Я розумію: бардак і жадібність багатих і дуже багатих. Я розумію – фіг з ними. Але ДЕ, я вас питаю, Мінінформполітики у воюючій країні і всі інші комітети по радіо і ТБ? Де всі ці чиновники?», – обурюється Балаба.

Вголос

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН