Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Децентралізація: для наймолодшого міста на Херсонщині 2016-й став найуспішнішим за весь час існування, – Микола Різак

Наступний – поки оптимізму не додає. Таврійську – всього 33 роки. Утворене 1983-го за рахунок об’єднання кількох компактно розташованих селищ, які виникли під час будівництва Каховської ГЕС та Північно-Кримського каналу. На площі у 15 кв. км мешкають більше 11 тисяч осіб. Десять років таврійці довіряють управління містом Миколі Івановичу Різаку.

Таврійський міський голова підсумовує роботу у 2016-ому. Рік, що минає, був вдалим завдяки фінансовій децентралізації.

Таврійська громада отримала додатково 5 мільйонів гривень, які були спрямовані на розвиток інфраструктури і закладів освіти та культури. Ми займались питаннями енергозбереження, у наших двох дитячих садочках замінили вікна і капітально відремонтували блоки харчування, які сьогодні відповідають усім санітарним нормам. До Нового року закінчимо капітальний ремонт і з 1 вересня 2017 року введемо в експлуатацію приміщення музею міста. Таврійську вже 33 роки, а музею не було. 300 тисяч вклали в реконструкцію приміщення, де будуть зберігатись пам’ятні для міста і його жителів експонати”, – розповів Микола Різак.

За кошти двох громад – Таврійської та Новокаховської – була відремонтована бібліотека у селищі Плодовому. Нині цей заклад є одним з найкращих за комфортністю серед сільських осередків культури. Вдалось владі Таврійська провести „ямковий” ремонт автошляхів і прокласти нові дороги у місті. Все це – за кошти, що держава віддала місцевій раді.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН