Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина отримає 5,5 млрд грн державної підтримки на розвиток сфери АПК у 2017 році

Для створення високоефективного конкурентоспроможного аграрного сектору області на внутрішньому і зовнішньому ринках у Програмі розвитку Херсонської області на 2017 рік передбачено низку заходів.

Серед них такі як – співпраця зі Світовим банком та іншими інвесторами щодо фінансування проектів, пов’язаних з відновленням і модернізацією систем зрошення та перспективою їх розбудови, сприяння реалізації суб’єктами господарювання інвестиційних проектів з будівництва нових та реконструкції існуючих тваринницьких об’єктів, нарощування обсягів виробництва рослинницької продукції.

Про такі заходи розповів Олександр Паливода директор департаменту агропромислового розвитку під час обговорення на засіданні колегії Програми економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2017 рік.

Одним з пріоритетних завдань для області залишаєтьсясприяння розширенню зрошуваних земель та впровадженню краплинного зрошення.

Також Херсонщина на розвиток сфери АПК у 2017 році отримає 5,5 млрд грн державної підтримки, з яких 4 млрд грн дотацій на різні види сільськогосподарської діяльності, 500 млн грн будуть виділені на компенсацію сільгоспвиробникам за у придбані техніки.Ще 1 млрд грн у 2017 році буде витрачено на програми кредитування фермерів Херсонщини, про що повідомив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

khoda.gov.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН